fbpx

A honlapkészítés ára – Juci története

A honlapkészítés ára

Kedves Kriszti!

Ne haragudj, hogy levelemmel zavarlak, de úgy érzem, megőrülök, ha nem mondhatom el valakinek a problémámat. A weboldalam kapcsán már a kikészülés határán állok.

Juci vagyok, 47 éves fodrász. Egy városkában, Zesztlőcén élek, amit imádok. A gyerekeim 14 és 11 évesek, egyedül nevelem őket.

Hiszem, hogy fodrásznak lenni több, mint hajat vágni. Rá kell érezned a vendégre, meglátni, mi állna jól neki, megismerni őt egy kicsit, hogy mivel tud azonosulni, és olyan frizurát varázsolni neki, amitől szebbnek, magabiztosabbnak érzi magát. Éppen ezért sosem akartam hagyományos fodrászüzletben dolgozni, ahol egyszerre több fodrász dolgozik. Mindig is egy saját szalonra vágytam, ahol egyesével, teljes figyelmem odaadásával foglalkozom a vendégemmel. Ha valaki hozzám jön, akkor teljes nyugalmat biztosítok számára, nálam nincs közben telefon, sem üzenetolvasás, ami elvonná a figyelmemet a hozzám betérőről. Természetesen ugyanezt megkövetelem a vendégemtől is.

Ez az üzletpolitika azonban kevesebb ügyfél fogadását teszi lehetővé, és lássuk be, nem én vagyok az egyetlen fodrász a környéken. Sokfelől hallottam, hogy manapság kell legyen honlapja az embernek, hogy megtalálják a reménybeli vendégek.

Mérlegeltem a helyzetet, és úgy döntöttem, hogy az üzletfejlesztésre gyűjtött tartalékból készíttetek egy weboldalt. Tőlem nagyon távol állnak a számítógépek, így gondolhatod, milyen nagy bajban voltam, hogy hova, kihez forduljak. Végül nagyobbik lányom egyik osztálytársának a bátyja ajánlotta az egyik barátját, aki ezzel foglalkozik. Megörültem, hogy nem kell napokat töltenem a keresgéléssel. Felkerestem az illetőt, aki mondott egy árat. Nem tűnt borzasztóan soknak, mint ahogy tartottam tőle. Megbeszéltük, hogy milyen színeket szeretnék és milyen típusú betűt a leendő honlapomra, aztán izgatott örömmel vártam az elkészültét.

A megbeszélt egy hónapból másfél, majd kettő lett. Volt, hogy el sem értem az illetőt, kezdtem kétségbeesni, de végül mégis elkészült. Kicsit jobbat reméltem, de azért szép lett.

Ezek után vártam, hogy a vendégek hada bejelentkezzen. Amikor egy hét után sem volt változás, felhívtam Alfrédot – a webes fiatalembert -, hogy nem jönnek az ügyfelek. Ő megnyugtatott, hogy várjak, idő kell még, hogy megtalálják az oldalamat. Mondta, hogy hirdetni is kellene, de arra sajnáltam pénzt költeni, így vártam, dolgoztam a meglévő ügyfélkörömmel.

Egyszer rám csörgött Alfréd, hogy úgy látja, a forgalom érdekében ezt és ezt javítani kéne az oldalamon. A kivitelezés összegét hallva kicsit ráncoltam a homlokom, de azt gondoltam, ha már belevágtam, végig is csinálom. Így rábólintottam a módosításra, természetesen szabadkezet adtam neki, hiszen egy mukkot sem értettem azokból a szakkifejezésekből, amikkel dobálózott. Én magam nem sok változást érzékeltem a honlapomon utána, dehát nerm értek hozzá.

Aztán továbbra sem jöttek az eredmények. Mondta, hogy blogot kell indítani. Jó, legyen, bólintottam rá. Ő újabb díj fejében megcsinálta a blogoldalamat, én meg elkezdtem témákat keresni és megírni.

Ez hozott némi javulást, de őszintén szólva, többre számítottam. A kis javuláson felbuzdulva készséggel fizettem egy újabb módosításért, amit Alfréd javasolt, ám ekkor a ráköltött összeg közelítette az egymillió forintot. Amikor belevágtam, nem gondoltam, hogy ennyi lesz belőle. Bele is nyugodtam volna, ha jött volna az eredmény, de továbbra is csak csurrant-cseppent.

Pár hónappal később valami probléma adódott a weboldalamon, így ismét Alfrédhoz fordultam, akit harmadszori próbálkozásra sikerült elérnem. Kiderült, hogy már nem foglalkozik weboldalakkal, elhelyezkedett egy informatikai cégnél és a munkája mellett nincs ideje a korábbi ügyfeleire.

Ez egy olyan pont volt, ahol összetörve éreztem magam. Az aktuális problémát az oldalon azonban meg kellett oldani. Szerencsére rátaláltam egy srácra, aki segített elhárítani a hibát. Így az oldalam működik, de továbbra sincs igazán forgalma. Ráadásul Bernát szerint olyan dolgokat kellene kitennem a honlapomra, amik bizalmat ébresztenek, informálják a látogatót. Ahogy mondta, hogyan kellene kinéznie, majdnem elbőgtem magam, mert a módosítások előtt pontosan olyan volt…

Nem tudom, most mitévő legyek. Nincs lelkierőm újrakezdeni az egészet, úgyhogy felhagytam a honlappal.

Hogy miért írtam neked mégis? Megkönnyebbültem tőle. Mint említettem, már majdnem beleőrültem a dologba. Amikor elkeseredésemben az internetet nézegettem, megtaláltam a honlapodat. Érdeklődve olvastam a blogjaidat. Számomra ismeretlen dolgokról írsz, mégis megértettem a lényegüket, ami az esetemben nagy szó! Ugyanakkor tudom, hogy nekem ezekhez a dolgokhoz se kedvem, se tehetségem. Sajnálom, hogy nem találtam rád korábban, talán az egész honlap ügyem másképp alakult volna.

Minden jót kívánok!

Szabó Juci

– – – – – – – – – – – – – – – –

Kedves Juci!

Először is szeretném megköszönni, hogy a bizalmadba fogadtál és elmesélted a honlapoddal kapcsolatos viszontagságaidat.

Teljes mértékig megértem a csalódottságodat és a frusztráltságodat. Ugyanakkor biztatni szeretnélek, hogy ne add fel, sosincs késő felkeresni egy szakembert.

Egy webdesigner, weboldalkészítő nagyon sok dologhoz ért; a honlap technikai szerkezetének felépítése, színek és betűtípusok harmóniája, különböző hasznos bővítmények kiválasztása és sok egyéb láthatatlan tennivaló. Egy időben magam is webdesignernek készültem, ismerem a területet.

Ugyanakkor egyetlen ember nem érthet mindenhez, így Alfrédnak egy marketinges szakemberhez kellett volna irányítania téged, hiszen úgy tűnik a történetedből, ő nem az volt.

És, hogy kicsit hazabeszéljek, azért érdemes egy keresőoptimalizáló szakemberrel konzultálnod, weboldalelemzést kérned tőle, hogy kiderüljön, mik azok a dolgok, amiknek javításával nagyobb forgalmat érhetsz el a honlapoddal. Egészében, stratégiailag nézi át a weboldaladat, hogy minden elem és tartalom összhangban legyen egymással és Google- valamint felhasználóbarát legyen.

A javaslatok kivitelezéséhez valószínűleg szükséged lesz egy webes szakértőre, de már tudsz neki irányt adni, hogy mi, hogyan kerüljön ki a honlapodra. És amennyiben WordPress-alapú a weboldalad, nem csak a koncepció kitalálásában, de a megvalósításban is segíteni tudok neked.

Hidd el, sosem késő!

Sok sikert kívánok:

Benefi Kriszti

A fenti levelezés és Szabó Juci fodrász Zesztlőcéről a képzeletem szülötte. Fiktív személy valós problémával, akinek segítségével igyekeztem rávilágítani talán éppen a Te problémádra!

benefikriszti

Általános gyakorlat, hogy weboldal készítéskor az oldaltulajdonos szeme előtt az lebeg, hogy egy szép, szemet gyönyörködtető honlapja legyen, ami különösen igaz lehet azok esetében, akiknek az esztétika a mindennapjaikban is kiemelkedő szerepet tölt be.

Arra nem gondolnak, hiszen honnan is tudnák, hogy mennyi más dolog kell egy sikeres weboldalhoz.

Amennyiben Te jelenleg honlapindítás előtt állsz, jó, ha megfontolod egy marketing szakember vagy ügynökség felfogadását.

Egy SEO-szakemberrel azért érdemes már a kezdetektől együtt dolgozni, mert már a weboldal szerkezetének kialakításában, a menüpontok elnevezésében fontos tanácsokat tud adni, és még sok olyan dologban is hasznos tippekkel szolgálhat, amire mások nem is gondolnának, beleeértve a marketing egyéb területén profi szakembereket is.

A SEO-szakember ráadásul egy nyelvet beszél a webeseddel, így nem neked kellene a közvetítő szerepét betölteni úgy, hogy fogalmad sincs, miről van szó… Egy keresőoptimalizáló szakértő pontos iránytűként szolgál az online tenger hullámain, hogy weboldalad elérje a célját, forgalmat hozzon hirdetés nélkül a keresőből.


Valódi visszajelzéseim:

Rugalmas, precíz, proaktív szolgáltató. Mindenre talál megoldást! Nagyon köszönöm az eddigi munkát!
Marcell Horváth
Marcell Horváth
2024.03.06.
Nagyon köszönjük a hasznos jótanácsokat SEO ügyben! Remekül összeszedett, kompakt, mindent megtudtunk, ami fontos volt! Köszönjük
Mogor Leather
Mogor Leather
2023.04.13.
Kriszti a kulcsszó kutatásban segített nekem. Nagyon elégedett vagyok vele. Témák szerint csoportosítva kaptam meg a weboldalamhoz tartozó kulcsszavakat. Ez nagy segítség nekem, így könnyebben látom, hogy milyen kulcsszavakra érdemes írnom a blokkcikkeimet. Köszönöm szépen Neki, bátran ajánlom mindenkinek.
Kitti Lászlók
Kitti Lászlók
2022.12.16.
Krisztivel először magánemberként találkoztam. Hitelessége és megbizhatósága győzött meg, hogy hozzá forduljak. Gyorsan és pontosan mérte fel az igényeimet és hozta a megoldást. Közben pedig kaptam néhány extra jó tanácsot is.
Magdi Daróczi
Magdi Daróczi
2022.12.03.
Kriszti fantasztikus egyszerűséggel adta át a SEO lényegét számomra. Én webfejlesztőként az útmutatásai alapján el tudtam érni, hogy 2.5x annyi kulcsszóra jelenjek meg a Google-ben, mint korábban, és ez folyamatosan nő, a pozícióm is aprénként javul, de ami a legfontosabb, hogy végre értem a SEO-t. Ha én, az átadottak alapján ilyen eredményeket érek el, akkor biztos vagyok benne, hogy ő, mint szakember, csodákra képes ha kézbe veszi a weboldalad ügyeit. Abszolút csak ajánlani tudom!
Olivér Nagy
Olivér Nagy
2022.11.16.
Egy tanfolyamra jártam, ahol megtanítottak, hogy mi minden szükséges a vállalkozásom fejlesztéséhez. Így pld. lett új weblapom, posztok, blogok, cikkek, fotók a munkámról. De ha már ennyi mindent megtettem hogy mukám és publikációim lássák, elkerülhetetlen volt hogy keresőoptimalizálást ne készítessek.Így találtam rá Benefi Krisztire. Jó hosszú listát kaptam Tőle, hogy ezentúl mire figyeljek. Kriszti sikeresre vizsgázott. Folamatosan kapom a pozitív visszajelzéseket, egyre többen megtalálják a honlapomat, és a naptáram is egyre sűrűbb lett. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokat fog jelenteni Kriszt munkája. Köszönöm Kriszti! Segítségeddel a legjobb helyre került az oldalam! Hálás Vagyok!
Gabi Gyenese
Gabi Gyenese
2022.10.03.
Szeretném ezúton is megköszönni Krisztinek a lelkiismeretes alapos munkáját. Metaleírások nagyon frappánsak lettek :) Többet kaptam, mint amire számítottam. Csak így tovább Kriszti.
Tibor Pleszkán
Tibor Pleszkán
2022.09.30.
Kriszti gyorsan és pontosan dolgozik. Nyitott és kedves embernek ismertem meg, ezért jó vele közösen gondolkodni, szakemberként pedig megbízható. Szimpatikus, hogy folyamatosan képzi magát, hogy egyre szélesebb körű szolgáltatással tudja támogatni a vállalkozókat.
Gabriella Szabó-Szűcs
Gabriella Szabó-Szűcs
2022.09.30.
Benefi Kriszti segíti a vállalkozásom eredményességét a SEO tudásával. Érthetően és nagy szakértelemmel magyarázza el a számomra nehezen emészthető SEO ismereteket. Bizok Kriszti szaktudásáan, mert nagyon hatékony, és gyors segítséget szokott nyújtani. Bátran merem ajánlani, mert biztos vagyok benne, hogy másoknak is kincset ér az ő segtsége. Keresd bátran, és hallgasd meg minden tanácsát.
Irén Németh
Irén Németh
2022.09.14.
Szellemiekben gazdag, és közvetlen munkakapcsolat alapján mindenkinek ajánlani tudom😊
MAGDOLNA FANÓ
MAGDOLNA FANÓ
2022.09.14.

Mutasd meg másnak is

SEO, szövegírás cikkek

Hogyan válasszak SEO szakembert?

Hogyan válassz SEO szakembert?

Nemrégiben az egyik Facebook csoportban valaki feltette a kérdést, hogy mi alapján, hogyan válasszon SEO szakembert. Ez igencsak szakmai kérdésnek

SEO mindenáron?

SEO mindenáron?

Egy weboldal organikus vagyis ingyenes forgalomnövelését célzó keresőoptimalizálás hosszútávon hozza gyümölcsét. Lehet, hogy már hallottál a SEO-ról (Search Engine Optimization)

Kövess Facebookon

Scroll to Top